Техничке карактеристике модуларних зграда

Техничке карактеристике модуларних зграда
ТЕХНИЧКЕ КАРАКТЕРИСТИКЕ МОНТАЖНИХ ЗГРАДА
ТЕХНИЧКИ ПОДАЦИ
ЗЕМЉОТРЕСНО СТАЊЕ (Зона земљотреса првог степена) ефективни коефицијент убрзања земље: А0 = 0,4
КЛИМАТСКО СТАЊЕ Производња се врши на основу треће климатске зоне
ОПТЕРЕЋЕЊЕ СНЕГА 75 Kg/m2
БРЗИНА ВЕТРА 80 km/h (Производ мора бити причвршћен на земљу)
ПРЕНОС КОЕФИЦИЈЕНТА СПОЉАШЊЕГ ЗИДА K: 0.45 Kcal/m²hC ( K: 0,53 W/m² K )
ПРЕНОС КОЕФИЦИЈЕНТА УНУТРАШЊЕГ ЗИДА K: 0.44 Kcal/m²hC ( K: 0,51 W/m² K )
МАТЕРИЈАЛИ ОД ЛАКОГ ЧЕЛИКА Ердемир 1311, (СТ-37) Користи се стандард ДИН ЕН 10147-00, галванизирана поцинкована челична конструкција.
ЦЕМЕНТНА ТАБЛА Густина: ~ 1300 кг / м³ ретардант (Б1 према ДИН 4102 део 1) Коефицијент топлотне проводљивости (λ10 ˚Ц сув)
ЕПС (експандирана полистиренска пена) TS EN 13163
КАПАЦИТЕТ ОПРЕМЕ ШАСИЈЕ 200 кг / м² (за двоспратне зграде) (израчунато према Т. С. 498 е.)
ИЗОЛАЦИЈА КРОВА K: 0.39 Kcal/m²hC ( K: 0,43 W/m² K )
УНУТРАШЊЕ И СПОЉАШЊЕ ПЛОЧЕ
Спољашњи и унутрашњи панели су произведени од двосмерне цементне плоче од 8х250х2500 мм. 84мм 12 полиуретанска крута пена у употреби између цементних табли за изолацију. Дебљина спољне плоче је 10 цм, а унутрашњи панели су 6 цм а висина панела је 250 цм. Најтежи зидни панел међу пуним панелом, панелом за прозоре, панелом за врата, панелом за трансмисију са којих су израђене монтажне куће (панел ширине 125к250 цм) је 114 кг.
ПАНЕЛ ЗГЛОБОВИ
Као спојни елементи користе се специјални У и Х поцинчани челични профили који су савијени и спојени помоћу специјалног система повезивања. Рђа се неће појавити као резултат знојења због закривљених ивица.
ПРЕВОЗНЕ КОНСТРУКЦИЈЕ
Кровни носачи, греде и стубови су израђени од специјалних облик поцинкованих челичних профила. Поред зграде свака 1250 мм постављена је специјална челична носилица и на врху носача монтиран је посебни облик поцинчаног челика. Вијци и матице се користе у склопу тако да се зграда може поново саставити много пута. Производња у нашим модерним производним погонима врши се са бешавним и смелим системом повезивања.
МЕЗАНИН КОНСТРУКЦИЈЕ
Оквир носач конструкције мезанина израђен је од специјалних обликованих поцинкованих челичних профила. Мезанински под је прекривен цементном плочом од 16 мм (цементно везана иверица). На приземном спуштеном плафону смештен је слој стаклене вуне дебљине 80 мм (14 кг / м³) за звучну и топлотну изолацију. Оптерећење мезанина је 200 кг / м²
КРОВ
 КРОВНИ СИСТЕМ Нагнута вредност за кровне и кровне системе је 30%
ПОКРОВЉЕЊЕ И ИЗОЛАЦИЈА КРОВА Преко металне слеме, обојени трапезни челични лимови се постављају као кровна покривка. Опционо се може применити узорак у облику трапезних плоча. Покривна завршна облога је ПВЦ облога. Навлаке су 20 цм. Користе се широки поцинковани челични лимови са отворима. За кров се користе специјални обликовани поцинчани челични лим у дијагоналном облику. Коришћени су ПВЦ-ови квадрирани олуци и цилиндрични падови са монтираним прибором. Олуци за олује и прибор могу се направити од челичног лима по захтеву.
ПЛАФОН
За плафон који покрива 12 мм користе се гипс плоче. За изолацију плафона изнад плафонске плоче, постављена је стаклена вуна од 80 мм. Испод комбинационог крова шасије, причвршћени су омега профили од поцинкованог челика. Рђа се неће појавити као реакција знојења која се јавља на ивицама челичних плоча због закривљеног облика. Поклопац од ПВЦ-а се користи на Омега профилу плафона како би им се пружио естетски изглед. Елементи за спајање гипсаних плоча су израђени од електростатичког лакираног алуминијумског материјала. За влажна места се као плафонска плоча користи цементна плоча.
ВРАТА
ВАЊСКА ВРАТА 90к200 цм Челична врата са металним оквиром. За вањска врата користе се посебни цилиндрични, првокласнeТСЕ сертификованeбраве. 
УНУТРАШЊА ВРАТА  Унутрашња врата: 80x200 величинe, поцинковани челични оквир, бела дрвена америчка врата. Алуминијумска и ПВЦ врата такође су опциона. У употреби су уграђени ТСЕ сертификовани кључеви.
ПРОЗОРИ
ПРОЗОРИ 120Х100, 120Х160 цм и 60Х40 цм (прозор изнад врата) базиран на ПВЦ материјалима, ТСЕ сертификованим, а такође и на 60 серија. (Опционално рамови израђени од цементне плоче могу се наносити око прозора и прозора изнад врата).
 ДУПЛА СТАКЛА Сва стакла која се користе за прозоре су 4 + 16 + 4 двоструко застакљена, а за прозоре изнад врата користи се смрзнуто стакло
Приликом наруџбине, морају се навести све димензије врата и прозора.
СТЕПЕНИШТЕ
Израђени су од поцинкованих челичних профила, који су специјално обликовани машинама за ваљање. Степенице се монтирају помоћу бешавног вијчаног система. Степениште је покривено дрвеном површином и потпорне лествице су подигнуте. Ограде на степеништу су израђене од декоративног кованог гвожђа. Метални делови су обојени електростатичком бојом. Опционо се степенице могу израђивати у потпуности од дрвета.
БОЈЕ
СПОЉАШЊЕ БОЈЕ Спољни метални делови су обојени двоструким премазом и двоструком слојном синтетичком бојом уља. Површине панела екстерних цементних плоча су обојене акрилном бојом. За спољну зидну мастику коришћени су наноси на зглобне површине. У нашим зградама користе се ТСЕ сертификовани производи за бојење.
УНУТРАШЊЕ БОЈЕ Површине унутрашње цементне плоче и плоче од гипса су обојене пластичном бојом. У нашим зградама користе се ТСЕ сертификовани производи за бојење.
ДРУГО Гипсани поцинчани хладно обликовани фурнири, жљебови и оквири панела нису обложени, јер се производе помоћу беспрекорне технологије.
ЕЛЕКТРО ИНСТАЛАЦИЈЕ
ИНСТАЛАЦИЈЕ Електрична инсталација се наноси преко малтера користећи ТСЕ сертификоване каблове.
КАБЛОВИ Инсталација се наноси преко гипса и може се монтирати на опругу.
ОСИГУРАЧИ Користе се ТСЕ сертификовани материјали.
ОСВЕТЉЕЊЕ Користе се ТСЕ сертификовани материјали.
УТИЧНИЦЕ И ПРЕКИДАЧИ Користе се ТСЕ сертификовани прекидач и утичнице.
СПОЉАШЊЕ ВЕЗЕ Електрични мерач, затезна шипка и спољашње везе су одговорност купца.
САНИТАРНЕ ИНСТАЛАЦИЈЕ
ИНСТАЛАЦИЈЕ Инсталација се наноси преко гипса и може се монтирати на опругу.
САНИТАРНИ ПРОИЗВОДИ Користе се ТСЕ сертификовани материјали.
ОПРЕМА ЗА ТУШ И СЛАВИНЕ Користе се ТСЕ сертификовани материјали.
ЦЕВИ Цеви за чисту воду су израђени од РКЈН-а, а цеви за отпадне воде су израђени од ПВЦ-а и сви материјали су ТСЕ сертификовани.
СПОЉАШЊЕ ВЕЗЕ Водомер и спољашње везе су одговорност купца.
ФОНДАЦИЈА И БЕТОН
Бетонска плоча (темељ) се треба извести у складу са конкретним планом (основним димензијама) који обезбеђује Кармод. Испитивање бетонске плоче и тла представља одговорност клијента. Зграда је причвршћена на тло сидама и челичним клиновима. Требало би да се припреми усидрену мрежу сплавова или челичне жице. Купац је одговоран за све радове ископавања.
Кармод монтажне грађевинске технологије имају право да изврше измене у техничким спецификацијама
 

WhatsApp

контакт

E-mail